Főoldal | Személygépjármű motorolajok | Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Mi olyan jó a szintetikus motorolajokban?

A motorolajok alapolajokból és adalékokból készülnek. A szintetikus kenőanyagok kifinomultabb alapolajokat tartalmaznak, mint a hagyományos ásványi olajok, ezért magasabb szintű védelmet és teljesítményt nyújtanak. A szintetikus motorolajok számos olyan előnyt kínálnak, melyek segítségével évekig megőrizheti autója optimális teljesítményét, például megelőzik a kopást, tisztán tartják a motort, könnyen folynak, megőrzik viszkozitásukat, megelőzik a rozsdásodást és csökkentik a súrlódást. 

 
Miért nem fedezi fel,  melyik olaja legjobb az Ön autója számára?

Hogyan szabadulhatok meg a használt szintetikus motorolajtól?

Ugyanazokat a környzetvédelmi előírásokat kell követni, mint a hagyományos motorolajok esetében. Az elhelyezésre vonatkozó részletes iránymutatásért kérjük forduljon a helyi környezetvédelmi hatósághoz vagy szabályozó testülethez.

Mi a különbség a teljesen szintetikus és a félszintetikus motorolajok között?

Valamennyi motorolaj alapolajokból és adalékokból készül. A teljesen szintetikus motorolajok 100%-ban nem hagyományos, nagy teljesítményű folyadékokból állnak. A félszintetikus motorolajok (keverékeknek is nevezik őket) kisebb százalékban tartalmaznak ilyen nagy teljesítményű folyadékot, hagyományos, ásványi olajjal keverve. A Mobil 1 sorozat tagjai teljesen szintetikus motorolajok.

Miért használjak Mobil 1-et, és ne egy másik szintetikus terméket?

A Mobil 1 nagyon magas szintű motorvédelmet biztosít. 1974-ben, amikor a Mobil 1 piacra került, ez volt az első széles körben elérhető szintetikus közlekedési kenőanyag a piacon. Mára a Mobil 1 még mindig általánosan elismert fejlett kenőanyag. 

Keverhetők-e egymással a különböző szintetikus motorolajok?

Igen. A Mobil 1 teljes mértékben összefér mind a hagyományos motorolajokkal, mind a félszintetikus, és egyéb szintetikus motorolajokkal, ha szükséges. Érdemes azonban tudni, hogy ha hígítják a Mobil 1-et, az csökkentheti a teljesítményét.

Alkalmas-e a  Mobil 1 a gyakori megállással és újraindulással járó közlekedéshez?

Igen. A hidegen is jó folyási tulajdonságokkal rendelkező Mobil 1 a motor indításakor azonnali védelmet nyújt, ezért tökéletes választás  rövid utakhoz is. Rövid utaknál – gyors utak munkába, iskolába vagy a boltba – a motornak alig van ideje felmelegedni, mielőtt ismét leállítják, úgyhogy kiváló hidegíndítási védelem szükséges, hogy megvédje a motort a kopástól.

Tesztek során bizonyítást nyert, hogy a Mobil 1 akár mínusz 40°C hőmérsékleten is könnyen folyik, és indításkor 10 másodperccel előbb eléri a motor valamennyi mozgó alkatrészét, mint a hagyományos motorolajok. Ez azt jelenti, hogy a Mobil 1 azonnal megkezdi a motor védelmét, megtakarítva magának sok problémát, Önnek pedig üzemanyag- és karbantartás-költséget. Mindez természetesen sokkal megbízhatóbb indítást is jelent, akár a leghidegebb reggeleken is.

Alkalmas a Mobil 1 a hosszú távú autópályán való közlekedésre?

Igen. Mivel kiváló védelmet biztosít a legszélsőségesebb hőmérsékleteken is, a Mobil 1 ideális választás az autópályán történő nagy sebességű autózáshoz. Ha nagy távolságokat tesz meg gyors utakon, autójának motorja rendkívüli mértékben felforrósodhat, üzemanyag-hatékonysága csökkenhet. Azzal, hogy gyakorlatilag megszünteti a motorkopást, a Mobil 1 olyan állapotban tartja a motort, mint amilyen új korában, összeszereléskor volt. Ez azt jelenti, hogy akár a hosszú, autópályán megtett utakon is csúcsteljesítményt nyújt, hatékonyabban fut, és kevesebb üzemanyagot fogyaszt.

Alkalmas a Mobil 1 versenyszerű vezetésre?

Igen. Mint a motorsport legfelsőbb szintjein kipróbált és tesztelt termék, a világ első számú szintetikus motorolaja, a legjobb választás a lelkes autóvezetők számára. Ha a teljesítmény igazán számít Önnek, akkor folyamatosan extrém követelményeket támaszt autója motorja számára. Mint azt a Vodafone Mercedes McLaren F1 csapata jól tudja, a megfelelő kenőanyag használata lényeges különbséget jelent a leadott teljesítmény szempontjából. Ezen felül, a Mobil 1 használatával élvezheti azt a biztonságot, hogy motorja a lehető legjobb védelmet kapja, bármilyen gyorsan vezessen is.

Értéket nyújt-e a Mobil 1 a pénzemért?

Igen. Míg a Mobil 1 kicsivel többe kerül, mint más motorolajok (egyszerűen azért, mert többe kerül az előállítása), Ön mégis jobban jár ezzel, a folyamatos fejlesztés és kutatás eredményeként létrejött, egyedülálló formula használatával.

Tudják Önök igazolni az extra kiadást?

Igen. A Mobil 1 technológia biztosította kiváló védelem gyakorlatilag újszerű állapotban tartja autóját, ezáltal lehetőséget nyújt a jelentősebb karbantartási költségek elkerülésére. Ugyanilyen fontos, hogy a könnyű futású Mobil 1 energiatakarékos működést biztosít autója motorjának, csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Tehát, míg a Mobil 1 kezdetben kicsit többe kerülhet, hosszú távon pénzt takarít meg az Ön számára.

Ha nem találta meg, amit keresett, kérjen tőlünk segítséget írásban!