Hajtóműolajok

Mobilube 1 SHC 75W-90: Kifejezetten az üzemanyag-takarékosság javítására fejlesztett termék

Lehetőséget nyújt üzemanyag-megtakarításra

A teljesen szintetikus Mobil motorolajok mellett a nagy teljesítményű Mobil hajtómű- és hátsóhíd-olajok, kenőzsírok és haszongépjárművek számára készült speciális termékek további előnyöket biztosítanak a flották üzemeltetői számára, beleértve az üzemanyag-megtakarítást is.

Az innovatív hajtáskonstrukciók, a korszerű kézi sebességváltók és hátsóhíd technológiák számottevően megnövelték a nehéz tehergépjárművek teljesítménybeli képességeit,  beleértve a terhelhetőséget, a nyomatékot, a sebességet és a szabályozhatóságot. Ezek a konstrukciók megnövelték a kenőanyagokkal szemben támasztott követelményeket is, magasabb teljesítményt, megnövelt termelékenységet és csökkent üzemeltetési költségeket várnak el tőlük. A nagy terhelésnek kitett tengelyhajtóműveknél  a súrlódás csökkentése, a kopásvédelem, a hő- és nyírásstabilitás, rozsda és korrózió elleni védelem és a tömítések védelme azok a kenőanyag-jellemzők, melyeket optimálisan ki kell egyensúlyozni. Ezáltal az olaj hosszú hajtómű- és tömítés-élettartamot, sima üzemmenetet, jobb üzemanyag-takarékosságot biztosít, és elviseli a nagy terhelést és nyomatékot az alkalmazások széles körénél.

Ezekre a kihívásokra válaszul az ExxonMobil kifejlesztette a Mobilube™ 1 SHC 75W-90-et, egy teljesen szintetikus, csúcsteljesítményű haszongépjármű hajtómű-kenőanyagot, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt és csökkenti a kenőanyaghoz kapcsolódó üzemeltetési költségeket az erős igénybevételnek kitett hajtásoknál.

Mobilube 1 SHC 75W-90 – Tesztek igazolták üzemanyag-takarékosságát

A Mobilube 1 SHC 75W-90 üzemanyag-takarékossági vizsgálatait egy intelligens váltós, 38 tonnás, 6x2-es 440 HP Volvo FH13 traktorral végezték.

A vezetési ciklus adatait egy nehéz tehergépjármű Európában végzett hosszú távú üzemmenetének összegyűjtött adataiból származtatták, a vizsgálatokat az Egyesült királyságban, a MIRA technológiai parkban végezték.

A Mobilube 1 SHC 75W-90-et a hajtóműben egy ásványi 80W-90 olajjal, a hátsóhídnál pedig egy ásványi 85W-140 olajjal hasonlították össze.

A szintetikus termékkel az üzemanyag-megtakarítás akár az 1,2%-ot is elérte, ezekkel az ásványolaj-alapú termékekkel összehasonlítva. Az üzemanyag-megtakarítás mértéke függ a gépjármű típusától, a külső hőmérséklettől, a vezetési körülményektől és a kenőanyag viszkozitásától.

Keresse a szintetikus hajtóműolajokat

A szintetikus hajtómű-kenőanyagokkal a vállalatoknak lehetősége nyílik járműveiket jobb üzemanyag-takarékossággal, hosszabb ideig működtetni. Az üzemeltetőknek, akik jelenleg külső vállalkozókkal végeztetik a karbantartást, kérniük kell a szintetikus kenőanyagok alkalmazását, amikor legközelebb szervizbe viszik gépjárműveiket.

A Lubexpert Hungária Kft. a következő Mobil hajtómű- és hátsóhíd-olajokat kínálja a haszongépjárművek számára:

  • Mobilube 1 SHC 75W-90
  • Mobilube GX 80W-90
  • Mobilube LS 85W-90
  • Mobilube GX-A 80W
  • Mobilube HD 80W90
  • Mobilube HD 85W-140
  • Mobilube HD-A 85W-90
  • Mobilube HD-N 80W-140
  • Mobiltrans HD 10W / 30 / 50
  • Mobilfluid 422 / 424 / 426

További részletekért kérjük nézze meg az ExxonMobil termékek Műszaki adatlapjait és Biztosnságtechnikai adatlapjait.

Bővebb információért kérjen műszaki segítséget itt